joi, 1 decembrie 2011

Ziua României!


Dragi prieteni, Doamne ajută!


      Cu multă bucurie şi emoţie doresc să urez tuturor LA MULŢI BINECUVÂNTAŢI ANI, cu ocazia zilei noastre, 1 decembrie, zi naţională a României!

       Gândindu-mă la această sărbătoare, observ cu durere, ca azi nu mai este atât de cinstită și respectată mai ales în rândul tinerilor. Deși sunt organizate celebrări deosebite în piețele orașelor mari ale țării, gândul cu care ne trezim dimineața, vis a vis de această zi... nu mai este la fel de plin de bucurie ca în anii din urmă când bunicii noștri se pregăteau deosebit și întâmpinau sărbătoarea Marei Unirii, cu port popular și chiar cu o horă.

        De aceea, încerc să aduc culoare pe acest blog cu tricolorul nostru sfânt. Și îmi doresc să vă îndemn să căutăm a citi cu toții mai multe despre istora țării noastre, să lăsăm în urmă indiferența... și să îmbrățisăm cunoșterea.

       Nu întâmplător în ajun, pe 30 noiembrie, Biserica face pomenirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la Apostolat de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos, și mulțumită căruia azi izbutim ca popor ortodox! Această pomenire trebuie să ne amintească faptul că toate bucuriile, împlinirile și chiar suferințele, sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru noi!

     Un alt îndemn, este acela de a-i pomeni azi mai mult pe Eroii Neamului Românesc,  pe Sfinții pământului nostru și să ne amintim cu emoție chiar de Sfinții închisorilor din perioada Comunismului.

    Vă las spre vizionare un fim ce rezumă în câteva cuvinte faptele de la 1 decembrei 1918, Imnul României, iar pentru că pe mine m-a senzibilizat foarte mult, postez aici și un film documentar despre Sfântul Valeriu Gafencu.
În încheiere vă mai urez un post binecuvântat cu roade duhovnicești!








 (vă rog din suflet să vizionaţi toate părţile filmului despre viaţa Sfântului Valeriu Gafencu, ce le găsiţi pe site-ul YouTube, în continuarea acestuia)


Cu drag,
Georgiana Cazacu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu