joi, 30 iunie 2011

Programul "1 iunie - Ziua copilului nascut si nenascut"







        Desi aprinsi de focul examenelor din plina sesiune de sfarsit de an, cuprinsi de emotia vacantei de vara am dus la bun sfarsit si organizarea programului din preajma zilei de 1 iunie gandindu-ne ca de obicei si la pruncii nenascuti...


        Miercuri, 25 mai ne-am adunat cu mic cu mare in sala "Iustin Moisescu" pentru a viziona impreuna un film in spirit studentesc: Bella din care am surprins chip al unei prietenii deosebite, forma a jertifirii chiar si prin tacere iar din discutiile purtate la final intre noi si coordonate de Maicile Sofronia si Rafaela de la Centrul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" am inteles ca si ascultarea poate fi un dar de pret pentru cel de langa noi. Ascultand prietenul, il ajutam sa se asculte si sa descopere singur vocea copilului din el. Ba mai mult decat atat, fiecare am pornit cu un gand spre propria noastra fiinta... cu o dorinta de a privi mai atent la copilul din noi, care inainte de toate trebuie sa fie ascultat si inteles de noi insine...
             
      Vizionare de Film Bella
              
Discuții între tineri.          







  


      
       Cea de a doua activitate a avut loc vineri, 27 mai: conferinta "Viata, o taina a iubirii" unde am avut bucuria de a o asculta pe dna Larisa Iftime, presedinte al Asociatiei Provita Media Bucuresti. Ni s-a explicat prin argumente stiintifice si clare cum dincolo de toate imaginile prezentate ca fiind chipuri ideale de cupluri exista taine ce stau in spatele dezvoltarii unei relatii sanatoase dar mai ales despre pericolele ce duc la risipirea iubirii si la confundarea, tot mai frecventa, a acesteia cu placerea; trupul un sclav al patimilor ... abaterea de la ideea ca trupul este Templu al Duhului Sfant.

Comitetul proiectului împreună cu dna Larisa Iftime

     Am colorat sfarsitul de saptamana printr-o expozitie de fotografii "Bucuria de a fi copil", daruri pentru trecatori cu zambete de copii care au cerut ca fiecare sa-si lase un gand scris pentru copii, despre copii!



    Duminica, 29 mai ne-am purtat in pasi linistiti si rugaciune in Marsul Vietii, pornit din Parcul Copou si parcurs prin ariile centrale Iasiului si finalizat cu citirea Acatistului Buneivestiri in Catedrala Mitropolitana. Pe Bulevardul Stefan cel Mare am aprins o Cruce de lumanari ca simblol al durerii provocate de pierderea atator suflete nenascute, copii ucisi prin avort.

            Marsul Vietii, iunie 2011 - Parcul Copou         
Cruce de lumanari aprinsa in memoria copiilor nenascuti



    Miercuri, 1 iunie Programul "1 iunie - Ziua copilului nascut si nenascut" - 2o11 se incheie prin cititrea Acatistului Sfantului Stelian in Catedrala Mitropolitana si aprinderea unei alte Cruci de lumanari in Piata Unirii.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu