duminică, 24 aprilie 2011

Ce înseamnă să fii voluntar „Dreptul la viață”?






(an universitar 2o1o – 2o11)
Deși este clar scopul pentru care luptă întreaga echipă „Dreptul la viață” nu se știe în totalitate ce înseamnă să fii cu adevărat implicat în acest Proiect până nu „guști” fiecare clipă!
Trudirea zilnică a Tincuței Sava (asistent social) în incinta Maternității Cuza Vodă, acolo unde zi de zi, zeci de mămici pășesc pragul pentru a da viață, ori pentru a afla că sunt purtătoare de viață – dar cel mai trist este că multe dintre ele merg și pentru a lua viața pruncului lor – aduce la pragul Bisericiii Nașterea Domnului, femei al căror prunc din pântece strigă la viață! Aici sunt consiliate, ajutate și îndemnate spre a alege, în orice împrejurare, viața!
Campaniile de informare aduc și ele rost atunci când cu multă căldură mergem printre tinerii din școli sau cămine nu doar pentru a le vorbi despre contracepție și avort, cât mai ale pentru a ne împrieteni cu ei, ca împreună să dovedim că tinerețea nu înseamnă plăcere trupească sau aventură de orice fel ci mai ales curățenie, puritate și veselie! Vorbim despre bucuria de a fi întru Hristos, ca de la tânăr la tânăr, și știm că și El se pogoară între noi atunci când și noi, cu inimă curată, ne adunăm în numele Lui!
Pe lângă aceste minunate clipe, mai grele sau mai ușoare, stau la bază mai ales rugăciunea și ședințele săptămânale de lucru. De aceea în fiecare zi de luni, la ora 17.oo, Părintele Dănuț Damaschin ne așteaptă cu drag pentru a ne întâlni în duh de rugăciune la Capela Maternității Cuza Vodă (cu Hramul Nașterea Domnului), unde rostim de fiecare dată cu emoție câte un Icos și Condac în cinstea Buneivestiri a Nașterii Domnului.
Continuăm programul de rugăciune în fiecare zi de miercuri, când odată cu toți membrii asociațiilor provita din țară, aducem rugăciune Maicii Domnului (Paraclisul Maicii Domnului – orele 21.3o).
Iar cum Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor nu poate să nu fie prezent într-o astfel de activitate... dăruită pruncilor nenăscuți, vinerea, la ora 17.3o ne întâlnim, din nou la rugăciune, de această dată în Capela Facultății de Teologie, unde citim Acatistul Sfântului Stelian, urmat de cântări religioase și rostirea rugăciunii Inimii.
Încărcați și mângâiați de căldura Duhului Sfânt mereu viu în Sfinții pomeniți cu dragoste de fiecare credincios, continuăm cu ședința de lucru care cuprinde de fiecare dată nelipsitele discuții administrative, dar mai ales punem accentul pe intercunoaștere, sudarea echipei și autocunoașterea prin diverse jocuri productive pentru sufletul tânărului voluntar!
Mergem pe premiza că atunci când vrem cu adevărat să ajutăm pe cel de lângă noi, trebuie să învățăm să credem în ceea ce spunem și mai ales să pornim schimbarea de la noi și prin noi a celuilalt!
Nu poți să nu zâmbești măcar odată pe tot parcursul unei ședințe, când nelipsitul umor al coordonatorului nostru (Bogdan Popescu), reușește să descrețească frunțile de după o săptămână plină de evenimente școlare sau de alt tip. Dar nu poate să nu se remarce fermitatea și hotărârea lui, atunci când lucrurile serioase și cu prioritate se cer puse la punct.
Voluntariatul în A.S.C.O.R. te învață să mergi spre Tatăl Ceresc, când Blând Își întinde brațele așteptându-ne, iar noi, ca niște copii în primul an de viață, pășim voioși și curioși.
Sunt clipe care cu siguranță nu le vom da uitării, dar mai ales sunt clipe care au știut să zidească cetate de apărare împotriva vrăjmașilor nevăzuți!
Îndemn cu bucurie pe orcine poate să se implice în acțiuni de voluntariat, dar mai ales să nu aștepte și să-L caute pe Hristos încă din tinerețea lor!
Georgiana Cazacu,
Voluntar, Proiect „Dreptul la viață”
A.S.C.O.R. Iași

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu