joi, 3 februarie 2011

Campanie de informare la Seminarul Teologic „Sf Vasile cel Mare” - Iași

Am avut bucuria ca alături de Bogdan să particip la o campanie de informare provita tinerilor din anul 4 al Seminarului Teologic „Sf. Vasile cel Mare” Iași, elevi ai Pr. Prof. Nicodim Petre.

Odată ajunși am fost primiți cu bucurie de cei aproximativ 25 de viitori studenți ai Facultății de Teologie și poate chiar viitori preoți.

Contracepția, avortul pornite de la defrânare sunt subiecte delicate pe care oricare dintre noi le poate întâmpina în sânul familiilor lor, dar mai ales cer rezolvare prin sfat ce trebuie bine dat la scaunul de spovedanie, de aceea pentru tinerii seminariști a fost ca o lecție în formarea lor ca viitori familiști și viitori părinți duhovnicești.

În cuvântul meu le-am oferit tineriilor informații cu privire la dezvoltarea noastră încă din pântec, formele de avort și riscurile acestuia, influențele mass-media asupra minții și grava manipulare prin imaginea prezentată la televizor. Bogdan a știut cum să pătrudă direct pe canalul sufletului vorbindu-le despre prietenia curată dintre un băiat și o fată acolo unde nu trebuie să lipsească Hristos, Elementul Viu al Dragostei, dar și despre riscurile risipirii prin pervetirea acestui sentiment măreț în limitarea la senzație, neprețuirea presoanei iubite – folosirea acesteia doar ca intrument al plăcerii și cel mai grav, atunci despre avortul care pare a aduce „rezolvare”...

Tinerii au fost implicați activ în conversație, ceea ce lăsat din nou mesajul că ei vor și trebuiesc ascultați, iar astfel de activități se cer!